Home Om Bærum Velkommen til Bærum

Siste nytt

Populære

Velkommen til Bærum

Man sier at Bærum er som Norge i miniatyr, så velkommen til oss for en ekte smak av Norge!

I Bærum finner du det meste av natur som landet ellers har å by på. Et landskap som varierer fra strender og fjorder til skoger og fjell, og alt dette bare noen få minutters kjøring fra Norges hovedstad Oslo.

Bærum er Norges største landkommune. Med sine 110 000 innbyggere er det også Norges femte største kommune målt i folketall.

Bærum er skjermet av skog og åser mot nord, men ligger samtidig åpent mot sør med masse sol og sjø. Du kan nyte Oslofjorden og dens fortryllende små øysamfunn, åpne og frodige daler, kupert terreng, dyrkbar mark, utfordrende bergvegger og frodige skoger. Bærum er med andre ord et sted for å finne fred og ro, men på den andre siden også et sted for urbane opplevelser.

Mange av landets hjørnesteinsbedrifter har valgt å legge hovedkontorene  sine i Bærum. Fornebu er for eksempel et av Skandinavias raskest voksende bedriftsområder og Norges svar på Silicon Valley.  Mer om Fornebu.På Fornebu finner du også Telenor / Fornebu Arena, Scandinavias største innendørs stadion som brukes til både fotball, messer og kultur. Den har maksimal kapasietet på 25 000 publikummere, og det var nettopp her de internasjonale Eurovision-finalene ble holdt i 2010.

Sandvika er Bærums administrative sentrum  og det man kan kalle Bærums hovestad, etter at Sandvika fikk bystatus i 2003. Med sin beliggenhet rett ved sjøen, har sandvika alltid vært viktig for Bærum. I dag er Sandvika et aktivt handelssenter, og det er også et viktig kulturelt samlingssted.

Bærum har ellers en god nabo i Asker kommune. Mer om Asker.

Her finner du videoer og bilder fra Bærum.

Share |

 
Deutsch (DE-CH-AT)Español(Spanish Formal International)English (United Kingdom)
Kirker i Bærum
bilder
Hva skjer?
February 2018
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Eiksmarka
Baerum

Quality Hotel Expo
bilder
Visit Norway
Visit Norway
Visit Norway
Visit Norway